Nigella’s crustless pizza

20120614-204101.jpg

Sett Nigella’s kitchen? Hon gjorde nått som hon kallar ‘crustless pizza’, ungefär skorp-/fraslös pizza på svenska. Som namnet avslöjar är det inget vidare fras och kras när man biter i den. Men det gör inget – den är god ändå.

Receptet är härifrån

1 ägg
100g mjöl
2,5 dl standardmjölk
100g cheddarost
5 påläggsskivor salami
1 tomat
Lite salt
Lite oregano

Pizzabotten:
Riv osten. Vispa samman mjöl, mjölk och ägg i en bunke. Blanda i hälften av osten och lite salt.

Smörj en pajform och häll i smeten. Grädda ca 20 min i 225 grader. Pizzabotten ska ha stelnat och ha bruna småfläckar på sig.

Fyllning:
När botten är klar: ta ut och lägg på salami och skivad tomat. Strö på resten av osten. In i ugnen i 10 min igen.

Servera med lite oreganoflingor på.

P.s. Det går bra att frysa pizzabotten.

20120614-204147.jpg

Lämna en kommentar